Lettere at starte anpartsselskab og aktieselskab

Nu lader det endeligt til at det snart bliver lettere for iværksættere af starte et anpartsselskab eller starte et aktieselskab. Indtil videre har der været store kapital krav på henholdsvis 125.000 for et anpartsselskab og 500.000 for et aktieselskab. Mange iværksættere har selvfølgelig ikke haft disse beløb da de startede ud og er derfor blevet nødt til at vælge andre selskabs konstruktioner.En kommission kaldet selskabskommissionen arbejder nu på at få fjernet kapitalkravet på 125.000 kr. helt ved oprettelse af anpartsselskaber og bringe det ned til omkring 100.000 kr. ved aktieselskaber.

Som iværksætter er dette en god nyhed da det vil gøre det nemmere for dig at starte et firma med begrænset hæftelse så du ikke risikerer at gå fra hus og bil hvis firmaet lige pludselig får problemer. Man kan dog også forestille sig at det bliver sværere at optage lån i selskaberne da iværksætteren nu ikke har indskudt et så stort beløb som tidligere.

Det burde dog ikke få den store betydning da kapitalkravet har været nemt af omgå i mange år og ikke har givet nogen speciel sikkerhed. Mit tyske firma er et tysk aktieselskab mens jeg stadig kører mit danske firma som et enkeltmandsfirma, men regner med inden for et års tid at få det omdannet til et anpart eller aktieselskab da der er en del fordele ved dette (også skattemæssigt).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *