Er aktier en sikker investering

Man hører altid bankfolk og pensionsrådgivere og masser af andre såkaldte kloge hoveder sige at man skal invester i aktier da det giver et bedre afkast end obligationer. Normalt siges der at man kan forvente ca. 7% i afkast om året hvis man køber aktier langsigtet. Læste dog lige en artikel på EPN om at aktie investering måske alligevel ikke er så “sikker” selvom man er langsigtet og ikke skal bruge pengene før end om 10-20 år.

Med aktiemarkedets retning for tiden må jeg også sige at det har været dyrt at investere i aktier de sidste par år, og jeg regner heller ikke med at købe flere. Så vil jeg hellere have nogle mursten, webshops og andre investerings objekter som jeg har lidt mere indflydelse på.

Læs den glimrende artikel om Aktier som sikker investering

En tanke om “Er aktier en sikker investering”

  1. En af de store udfordringer er, at næsten alle de “eksperter”, der udtaler sig i medierne har en relation til store finansielle institutioner – banker, realkredit institutter med mere. De har derfor en enorm interesse i at fremme aktier og obligationer, frem for andre og ofte mere attraktive investeringsobjekter. Et eksempel på det er guld. Guld har formentligt været de seneste 5 års bedste investeringsmulighed, men det er gået henover hovedet på 95 % af alle danskere – se guldprisens udvikling de seneste 5 år her: http://www.guldforum.dk/guldprisen-live.

    Normalt foretrækker jeg investeringer, der løbende giver et afkast, men med de nuværende, næsten uløselige udfordringer er guld nok der jeg lægger hovedparten af mine investeringer de kommende år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *