Tjen penge på at arrangere koncerter

Går du med en drøm om at hjælpe med at arrangere koncerter, eller interesserer dig for musik, så kunne dette måske være en forretningside for dig.

Som sædvanlig har vi fundet et udenlandsk koncept som ser interessant ud. Denne gang er det nystartede Ticketometer.com som er en service der garanterer festarrangører at de spiller for fulde hus / at koncerten løber rundt, for ellers bliver den ikke til noget.

Ingen musikere gider spille for tomme lokaler, og ingen gider arrangere koncerter som giver underskud. Nu kan du måske hjælpe begge parter og tjene en rigtig god skilling på det.

Ticketometer.com virker på den måde at arrangører ligger data ind på koncerten med tid og sted og så kan de begynde at reklamere for den. De sætter også et minimum antal deltagere der skal til for at den bliver til noget. Er der ikke nok tilmeldte så bliver koncerten aflyst og ingen af de interesserede kommer til at betale. Bliver koncerten til noget bliver pengene trukket fra koncertgæsterne 7 dage efter koncerten.

En win win situation som du helt sikkert burde kunne tjene penge på her i Danmark hvis du har lidt kontakter i branchen og vil arbejde for det.

Hvordan tjener du penge på dette her?

Jeg vil nok tage en procent gebyr af koncert arrangøren hvis koncerten bliver en success. Hvis vi forestiller os en koncert hvor der skal sælges 500 biletter til 150 DKK stykket  for at den går i gang, så er det en omsætning på 75.000 DKK. Der vil jeg sige at man burde tage 10-20% i provision, men det er nemmere at sige for nogle med branche kendskab. Derudover er der utallige af andre muligheder for at tjene penge via sponsorer, banner reklamer, affiliate programmer til musik o.s.v.

Vil du vide mere, og se et koncept der er ved at gå live?

Se mere på www.ticketometer.com

4 tanker om “Tjen penge på at arrangere koncerter”

 1. Hej

  Det er en flot side, men i forvejen findes jo f.eks. Billetlugen, der hjælper Arrangører med at sælge billetter til deres arrangementer.
  Dette sker eksempelvis ved mobil bestilling, online markedsføring,support og ikke sidst men ikke mindst samarbejder Billetlugen med FONA, der fungerer som salgssted.

  1. Ja men nu har denne side jo en twist, det er jo ikke bare at den sælger biletter og hjælper med markedsføringen, så kan nu slet ikke se at de er ens 🙂

 2. Hej
  Jeg håber ikke der er nogen der hopper på den tåbelige ide!

  Hvis man skal booke et band, så gør man det normalt mere end et år i forvejen, og i den sammenhæng skriver man en standard kontrakt, der siger at kunden skal betale uanset om koncerten afvikles eller ikke afvikles,
  ligesom man booker og underskriver en lejekontrakt uanset om lejemålet benyttes eller ej, for at have et spillested.
  Så allerførst skal man have 25-50 tusinde kroner til band, dørmænd, lejemål, etc. og når de ting så er på plads kan man forhandle med leverandørerer om ølpriser, mad, leje af barer, anlæg, og meget meget mere, men det koster!

  Hvem tror dog at reklamer på billetnet, biletten eller andre salgssteder er nok til at få gæsterne til at komme, NEJ før den første billet er solgt skal der bruges rigtig mange penge til reklamer, plakater, radiospots, og alt det andet.

  Man skal passe rigtig meget på at tro at man blot kan plagiere en ide der er god i et andet land, vi har specielle forhold i Danmark der klart har vist at tingene ikke er så simple.

  Husk det er meget usædvanligt at musik og lokaler samt personale kan betales af billetindtægten, det er ofte barsalget der får tingene til at hænge sammen.MEEEEN er du sikker på ideen så kan vi jo aftale at du får 20% i provision af entreindtægterne ved vores næste arangement, mod at dække det eventuelle tab der er før barsalget, for i de 15 år jeg har været med til at arangere koncerter inden for mange musikgenrer er det usædvanligt at der er et overskud på billetsalget.

  PS. tror du at der kommer en ALKO-bevilling når man opdager betingelserne, jeg tror det ikke

  MVH
  Morten Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *