Udvid varesortiment og tjen flere penge

Hvis du allerede har startet en webshop og allerede har kunder i butikken er det meget relevant at spørge sig selv om man prøver at sælge dem ALT hvad de har brug for. Alt for mange har kun små niche sider, hvilket også kan være godt at starte ud med, og hvilket helt sikkert også har sin berettigelse. Men jeg mener at alle bør i det mindste overveje at udvide sortimentet.

Hvorfor udvide sortimentet?

Vi tager min egen webshop som startede ud med at sælge billig proteinpulver. Hurtigt blev det klart for mig at folk også efterspurgte kreatin, aminosyrer og masser af andre kosttilskud til idrætsudøvere. I takt med at jeg fik forespørgsler udvidede jeg sortimentet. Dette kom ganske naturligt da mange af produkterne går hånd i hånd, men burde også være naturligt i mange andre webshops.  Hvis du f.eks. sælger baby tøj er jeg sikker på at dine kunder også kunne være interesseret i sutter, babylegetøj o.s.v. – Du vil sælge mere babytøj hvis du også solgte de andre ting da folk gerne vil nøjes med at handle ét sted, og derfor er det helt klart noget du skal overveje.

Efter i mange år at have udvidet sortimentet af kosttilskud kunne jeg se at det ikke rykkede noget i salget hvis jeg f.eks. introducerede en variant mere af protein. Folk købte simpelthen mpske bare den nye variant i stedet for den gamle, så det var ikke noget der rykkede det vilde.

Derfor måtte jeg til at tænke lidt udover at sælge kosttilskud og se på hvad mine kunder eller kunne finde på at købe. Det første jeg tog ind i sortimentet var så træningstøj, hvilket straks gav mersalg uden at tage noget af omsætningen væk fra kosttilskud. Det sidste nye skud på stammen er så at tage fitness udstyr ind i sortimentet da mine kunder selvfølgelig også kunne tænke sig at træne derhjemme.

Negative ting ved at udvide sortimentet

Alt er ikke lutter positivt ved at udvide dit sortiment. Der er flere momenter som kan gøre at du måske ikke er klar til det endnu.

1) Det kræver mere likviditet da du skal have flere varer på lager

2) Det kræver mere lagerplads

3) Det kan tage salg fra andre mere profitable produkter, så overvej om det er noget nyt, eller om det bare er et ekstra alternativ.

4) Det kan forvirre kunderne. Måske kunderne netop bruger din shop fordi det er en niche shop. I såfald skal du kigge grundigt på designet så det ikke forvirrer.

Positive ting ved udvidelse af sortimentet

1) Du har allerede købe klare kunder i din butik. Mange af dem som forlader den nu her, finder måske noget af det nye de kan bruge

2) Mersalg – kunder kan godt lide at samle deres køb da det sparer fragt og er nemmere.

3) Mange flere placeringer på google som kan lokke kunder ind i butikken.

Der er sikkert mange flere positive og negative ting, så skriv gerne en kommentar hvis du kan finde på noget eller har nogle erfaringer.

7 thoughts on “Udvid varesortiment og tjen flere penge”

 1. Der er en væsentlig ting mere på den negative side. Mangel på fokus. En ting mange ivæksættere falder på. Hvis du skal udvide sortimentet skal du være sikker på at det er varer der indgår naturligt med dine andre varer.

 2. Hej. Det er en god side du har her! Ved du hvornår fødevarekontrollen kommer forbi? Kommer de hvis man sælger kosttilskud som vitaminpiller, urteprudukter og proteinpulver?

 3. Ja det kan du være ganske sikker på de gør. Der er en hel del krav hvis du sælger sådanne varer, du skal være tilmeldt næringsbasen, have bestået en prøve, være registreret mv. Alt for meget til at komme ind på her. Så tag en snak med din lokale fødevarekontrol.

 4. Hej.

  Vi er nogle stykker som går og overvejer at åbne en webshop.

  Hvordan er reglerne med køb af varer i f.eks. England, med henblik på videresalg i Danmark?

  Der er nogle steder i England hvor man kan købe grejet en del billigere end herhjemme, så det ville være oplagt at gøre dette, hvis man altså må?

  Her tænker jeg også på producenterne..

  Er det bare frit at købe f.eks. 10 fiskestænger i England og så sælge dem på sin egen side..?

  Håber at der er nogle der kan hjælpe, har søgt på Google uden rigtigt at finde noget..

  Mvh

  Jesper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>