Hvorfor starte en webshop – Kursus del 1

Dette her er starten på et minikursus i hvordan man tjener penge på at have en webshop. Her i del 1 vil jeg beskæftige mig med fordelene ved at have en webshop og hvorfor at du også bør starte en webshop.

Fordelene ved at have en webshop er mange og jeg kan slet ikke komme ind på alle sammen. Herunder har jeg listet nogle af de mest betydningsfulde til at jeg startede www.getbig.dk hvor vi sælger protein og kreatin:

layout.jpg

* En webshop kan typisk drives hjemmefra (Min startede i en lejlighed på 3. sal – rykkede så i en kælder i et hus og er nu i et stort lager i Tyskland)

* En webshop kan nemt startes op samtidig med man har andet arbejde eller studerer (Jeg studerede Jura – blev aldrig færdig da jeg pludselig tjente mere end advokater)

* En webshop behøver ikke koste mere end 200 kr. om året i faste udgifter (Min kostede da jeg startede ca. 200 kr. )

* En webshop kan give dig økonomisk frihed (Du kan sælge til hele verden uden dyre omkostninger) (Jeg har nu både firma i DK og Tyskland og sælger til hele europa)

* En webshop er sjov og sidde og lege med og man kan altid forbedre den og se resultater med det samme (Jeg prøver at lave forbedringer hver dag)

* En webshop tjener dig stadig penge selvom du er på ferie (I starten fik jeg en god ven til at pakke ordrene mens jeg var væk. Nu er der fuldtidsansatte til dette)

Hvorfor anbefaler jeg næsten alle at starte en webshop hvis de gerne vil tjene penge?

Som skrevet ovenfor er der næsten ingen udgift til opstart og der er masser af muligheder for at tjene rigtigt godt med penge. Som med alt andet får du dog kun maksimalt udbytte hvis du laver noget. Start af webshop er ikke et Get Rich Quick system men rigtigt arbejde der bare kan tjene dig mange flere penge og som er nemt at få til at køre på autopilot efter nogle år.

Indtil næste del af dette minikursus vil jeg bede dig tænke over hvilke interesser du har og hvad du kan sælge (typisk noget af det du sikkert allerede selv køber) indenfor denne kategori. Grunden til jeg beder dig se på dine interesser er fordi det først og fremmest skal være for sjov du gør det, og fordi det interesserer dig – pengene skal komme som den gode sidegevinst. Glæd dig til næste del for så skal vi til at finde ud af hvad du skal sælge i din kommende webshop. Jeg lover at føre dig hele vejen frem til at du står med din helt egen webshop og der vil jeg så hjælpe dig med at få kunder i den 🙂

35 tanker om “Hvorfor starte en webshop – Kursus del 1”

 1. Det luder jo total spændende horseman…
  Lyder til det man ikke skal vente mere på at komme i gang 🙂

 2. Har en fuldtids programmør ansat som laver alt muligt for mig og også har stået for en del af Getbig.dk men der kommer snart en del ændringer da jeg ikke er tilfreds:-)

 3. okay, takk for det hurtige svar 🙂 hvordan kan jeg kontakte dig hvis jeg har nogle spørgsmål ? nogen e-mail adresse ?

 4. Hej!

  Nu har jeg – takket være dine indlæg og øvrige intputs på denne side – fundet frem til at jeg da også skal ha’ en webshop ; jeg har fundet produkter, kontaktet en udenlandsk leverandør (som er positivt indstillet), brugt din “nødløgn” og er godt på vej til at ha’ fundet min webshop-løsning. Alt sammen meget godt..:)
  Men jeg har en udfordring: Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal bestille en større mængde hjem nu her (altså efter jeg har fået vareprøver) eller om jeg skal holde mig i det små med deraf mulige længere leveringstider (eller hvilke andre udfordringer det måtte gi’?). Vil du ha’ noget imod at fortælle lidt om dine erfaringer på området – måske især da du stod overfor samme situation, da du i sin tid startede op?

 5. Hejsa

  Det lyder rigtig spændende 🙂

  Jeg vil nok anbefale at starte ud med meget små bestillinger til du finder ud af hvad folk vil have samt hvor meget du kan sælge. Du kan evt. sætte dine priser lidt ned for at kompensere for den længere leveringstid.

 6. Ok tak. Det bliver nok sådan jeg gør det.

  Har du nogle erfaringer med dropshipping? – For det er jo også en måde at komme igang på…

 7. Hejsa!
  Jeg er en 17årig pige, som er helt væk i hunde. Jeg har to selv, samt træner andres. Når jeg en dag har pengene vil jeg uddannes til hundeinstruktør og adfærdsbehandler.
  Men jeg kunne rigtig godt tænke mig, at åbne en online butik med hundearktikler.
  Kan du evt hjælpe mig med det??
  Om det overhoved er muligt for mig?

  Skriv endelig til mig!

  Mange hilsner
  Michelle

 8. Hej 🙂

  Må jeg spørge om du har nogen form for kurser i rygsækken? Og er der nogle fag der er vigtige at have før man starter webshop? fx. Erhvervs økonomi osv.?

  Og én ting til: købte du et stort lager hjem i din lejlighed eller hvad gjorde du da du startede?

  håber mine spørgsmål var til at forstå 🙂

  mvh. Christian Sigersted

 9. Hejsa !! 🙂

  Stor ros til den guide du har lavet herinde, den er super fed til og give inspiration til alle som nu gerne vil starte egen web-shop.

  Jeg vil selv til og i gang, MEN jeg har brug for lidt hjælp som jeg håber du vil hjælpe mig lidt med.

 10. Hej.

  Jeg træner selv meget, og det meste af min fritid går med det. Har bøvlet med hvordan jeg skal starte denne webshop op jeg har drømt om de sidste 3 år. Du er muligvis ham der kan give mig sparket til at komme igang.

  Jeg bestiller for 2000 kr. vareprøver samt lidt ekstra træningsgrej hjem. Men spørgsmålet jeg altid har stillede mig selv er: Hvor bestilte du fra i starten??? For i realiteten kan jeg jo bestille fra din side og sælge det lidt dyrere på min egen webshop f.eks.

  Og programmeret du egen webshop dengang du startede selv? – Eller fandt du/købte du en “Webshop” formular? 🙂

  Mvh. Kevin..

  1. Hej Kevin,

   Det var faktisk sådan jeg startede i tidernes morgen, men tvivler på om den plan går i dag men man kan da altid prøve, og kommer jo an på din bekendtskabskredsosv.

   Jeg lavede selv min første hjemmeside, men det kan du ikke i dag medmindre du er rigtig dygtig da folk stiller højere krav til hvordan hjemmesider ser ud osv i dag.

 11. Jamen det er rigtig, budskabet skal jo også ud, gerne at det er det rette og det er til at stole på. Men i dagens danmark kan man jo købe en webshop til 299 kr. mdr. hvilket er billigt hvis man tænker på at starte selv. Dog skal varerne også være til det. hehe

 12. Hej. Er der overhovedet mønter i noget af alt det her på denne side?

  Synes at nettet er fyldt op med alle mulige “gode råd” til, hvordan man kører en webshop. – Men hvad kan man bruge det til? – Det er jo 10 gange nemmere at køre en butik, end det er at starte den op.

  Jeg synes også tit, at man løber ind i jantelov. Og en flok stramme r*vhuller, når man endelig vil starte noget, og har tænkt tingene igennem.

  Jeg har f.eks. tit haft nogle gode idéer. Men allerede dér opstår en kæmpe forvirring, fordi man går ind på et sted som amino.dk, og snakker med nogle af brugerne, og får smidt det ene fagudtryk i hovedet efter det andet, uden nogen videre forklaring på hvad det er, og begynder de endelig at forklare, så mundhugges de som små børn, og det er ikke særligt konstruktivt.

  Ellers begynder de at snakke om, at man har “slået et for stort brød op”. – De lader til, at være noget så tynget af janteloven.

  Og nej, jeg ved skam godt, at man ikke bare kan komme med en letsindig idé ud af det blå, og blive millionær i morgen. Eller forvente, at folk skal købe en idé, som ikke er halvt gennemtænkt. Men man får ikke et ben til jorden nogle steder.

  Tænker tit på, om der overhovedet sidder “vindertyper” her, på amino, og andre steder, eller om de i virkeligheden bare har travlt med at tjene penge? – Hvis man er så klog på at lave penge, hvad fanden laver man så inde på en eller anden debat?

  Hvad er det første skridt til, at komme i gang med at tjene gode penge? – Jeg har hjernen og gåpåmodet. Men jeg har ingen der kan forklare mig de mest essentielle ting. – Og jeg kan sgu ikke lære ting, ud af den blå luft, for jeg aner ikke hvor jeg skal lede.

  Synes ikke, at der er nogle tydelige svar nogle steder. Jeg synes, at det er en blanding af succeshistorier og decideret pral. Og dét bliver jeg sgu ikke rigere af.

  “Jeg lover at føre dig hele vejen frem til at du står med din helt egen webshop og der vil jeg så hjælpe dig med at få kunder i den” – Where to find?

  1. JIM=> se kursus del 2! Der er dog ikke noget her i verden der bare kommer faldende for dine fødder, så der skal arbejdes hårdt og det er selvfølgelig ikke nok bare at læse mere her og på amino osv. Du bliver nødt til at springe ud i det og starte en webshop op, og så må du lære tingene hen af vejen. Husk du lærer også af fejl!
   Er også selv aktiv på amino, og grunden til dette er ikke at jeg ikke tjener nok penge, men at man ALTID kan lære. Jeg kan umuligt vide alt om alt, og derfor suger jeg også viden til mig fra folk som ved mere om mig i forskellige emner.

 13. Det er en rigtig god side du har her, jeg overvejer nemlig at starte en webshop, og synes det er godt med en masse ideer og råd. Jeg læste et sted at det koster flere tusinde om året at tage imod dankortbetaling i sin webshop. Er det rigtigt?

  1. Du kan se prisen på en indlæøsningsaftale inde på betaling.dk derudover skal du bruge en betalingsgateway som jeg mener koster fra 99 DKK om måneden. Så en udgift på ca. 1200-1500 DKK om året er nok meget rigtigt. Og så lige et engangsgebyr til PBS/NETS

 14. Hej, super fed artikel.
  Jeg står og ønsker at starte en webshop, men jeg er meget i tvivl om hvordan man gør. Jeg ønsker nemlig ikke at glemme noget som gør min webshop ulovlig. Det er vel ikke så simpel som bare at købe en webshop og så komme igang med at sælge? Jeg tænker på om jeg ikke skal registrere virksomheden nogle steder, og om der ellers er nogle ting man skal huske at have i orden inden man sælger noget ?

  på forhånd tak/ Lasse Olsen

 15. Hej!

  Jeg står og vil gerne åbne en lille webshop med baby/børnetøj.
  Jeg er dog bosat i Dubai, og vil derfor gerne sælge mine ting her.
  Jeg tænker bare – hvis man starte med, at købe ind for “kun” 1500-2000 kr., så har man vel ikke så voldsomt mange ting i sin webshop? I mit hoved, er det en smule utroværdigt.
  Men det er måske bare mig? Kan man fremstille det, så det bliver en slags “ekspert på området” shop?

  1. Cæcilie=> Enten skal du satse på en niche, eller også skal du finde en leverandør hvor du kan bestille små mængder og så bare ligge deres varer ind og så bestille når du har en bestilling. Der skal du dog huske at gøre kunderne opmærksomme på den længere leveringstid så du ikke skuffer dem.

 16. Hejsa..
  Fed hjemmeside..
  Jeg går og overvejer at starte en webshop med børnetøj/legetøj.. Har du et godt råd til hvor jeg kan købe varepartier til at starte med? Og kan man lave en hjemmeside selv eller skal man ind og have en til at gøre det for en?

  Mvh Heidi

  1. Hej Heidi,

   Det er en svær branche da alle på barsel mv. kommer på denne ide. Men der er selvfølgelig også en stor målgruppe. Men tænk over hvordan du kan differentiere dig fra de andre så du ikke kun skal konkurrere på pris. Find evt. nogle mærker som ikke allerede er i dk.

 17. Hej
  Jeg går med en lille drøm om at starte en webshop hvor jeg vil sælge smykkematerialer til andre som selv vil lave smykker. Men nu har jeg ledt en del og kan ikke finde nogen steder jeg kan købe det, altså i udlandet. Ved ikke om det bare er mig der har kigget de forkerte steder.

  Hilsen Michelle.

  1. Hej Michelle,

   Jeg har desværre ikke det fjerneste forstand på materialer til smykker. Men det skulle undre mig meget hvis du ikke kan finde noget ved at google efter de mest solgte ting.

 18. Hej!
  Du skriver at du kun gav cirka 200kr. for din webshop om året da du startede?
  Hvordan kan du få det så billigt? Hostede du en webshop? Og hvad gjorde du så med PBS?
  Jeg overvejer virkelig at starte en shop selv, men ved ikke helt hvad mit budget skal ligge på. Og jeg er lidt usikker på at springe ud i det, hvis jeg ikke har styr på budgettet.

  Sandheden er den at jeg ejer desværre ikke en bondegård, så jeg er jo nødt til at gå roligt frem? eller skal der bare satses penge i det?
  Håber du får tid til at svare.
  Tak på forhånd!

 19. Hej

  Jeg går med en plan om at iværksætte en hjemmeside, men jeg har ingen erfaring med at bygge hjemmesider, så jeg er lidt på bar bund. Men jeg har en helt klar vision om hvordan hjemmesiden skal være, Har overvejet at få nogle professionel til at gøre det, men priserne ligger mellem 9-10,000kr og det står min økonomi ikke til lige nu, hvad kan jeg gøre?.

  Hilsen Mick. 🙂

 20. Hvilket CMS (Content Management System) startede du op med…?

  Og hvilken vil du anbefale at installere..? Jeg har ikke råd til at betale mig fra det, så det skal være et gratis CMS jeg selv (med lidt hjælp ind imellem) kan bygge op og udvide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *