Valg af domænenavn og webshop – Kursus del 3

Nu har i forhåbentlig haft lidt tid til at overveje hvilke produkter der skal sælges og er godt i gang med at indhente priser. Det næste i skal tænke på er at vælge et domænenavn til jeres webshop og selvfølgelig finde en webshop, der passer til jer.

Valg af domænenavn
:

Det første du finder ud af når du skal finde på et domænenavn er at de fleste gode allerede er optaget. Det bedste ved valg af domænenavn til webshop er selvfølgelig at få et navn der er så kort som muligt og så skal det være nemt at huske. Det bedste er simpelthen at komme frem med 4-5 forslag og så vise det til alle dine venner.

Først vis dem sedlen i ca. 10 sekunder uden at sige noget og bed dem så fortælle dig hvilke navne der stod på den. Hvis et eller flere af domænerne allerede er glemt kan du strege dem fra listen. Dernæst spørg dem hvad de synes lyder bedst af dem de kunne huske. Jo flere du spørger desto større sandsynlighed er der for at det er det rigtige navn du finder frem til.

Du kan se efter ledige domæner på http://www.dk-hostmaster.dk/ (find domænenavn) og se om de er ledige. Hvis dit drømmedomæne allerede er ejet af en kan du prøve at kontakte ham og høre om han vil sælge det. Betal dog ikke ret meget for det medmindre det er rigtigt rigtigt godt. Ofte er de store beløb domæner handles til givet bedre ud på markedsføring.

OBS! Hvis det er muligt er det en klar fordel at nogle af de vigtigste søgeord indgår i domænet. F.eks. ville jeg nok have valgt noget med proteinpulver eller kreatin hvis jeg skulle vælge et nyt navn til en hjemmeside som sælger protein.

Nu har du så valgt et domænenavn og så mangler vi at få fat i en webshop til domænet.

Valg af webshop løsning

De fleste tror at det skal være dyrt at starte en webshop da sådan et system må koste mange tusinde kroner. Dette behøver dog overhovedet ikke være tilfældet da der i dag er noget der hedder Open Source. Open Source går ud på at du får et gratis program stillet til rådighed hvor tusindevis af programmører kæmper for at forbedre det sammen. Der kommer jævnligt opdateringer til open source programmer og fejl mv. bliver rettet hurtigt.

Problemet med en open source webshop kan være at installationen kræver en lille smule programmeringskendskab (dog typisk kun på almindelig nørdniveau).

Hvis du ikke selv kan finde ud af det kan du typisk hyre en skoledreng til at installere en open source webshop for dig. Du bør ikke betale mere end max 500 kr. for det medmindre at du skal have lavet nogle ændringer etc. Prøv evt. at spørge på dit yndlingsdebatforum (det behøver ikke at have noget at gøre med computere – selv på et hesteforum vil der sidde en der har lidt forstand på programmering og vil hjælpe dig.) Du kan også altid spørge i de specielle open source debatforums der findes som f.eks. på www.openforum.dk

Den mest populære open source webshop i Danmark må være OScommerce som også er den jeg vil anbefale til jer der har mod på at få en gratis webshop uden månedlige gebyrer.

Fordele ved en open source webshop som oscommerce:

1) Den er gratis når den først kører

2) Der bliver altid arbejdet på at gøre den bedre

3) Du kan næsten altid finde et færdigprogrammeret modul der passer til dine behov

4) Den indeholder alt hvad du kan ønske dig og lidt til

5) Det er nem at få support på diverse debatforums hvis der er problemer

6) DEN ER GRATIS hehe

Ulemper ved en open source webshop:

1) Den kræver lidt kendskab til programmering når den skal sættes op

2) Du står selv med problemerne hvis noget ikke fungerer (du skal hyre en til at lave det for dig eller selv lave det)

Hvis du har et lidt større budget og absolut ikke vil finde en der kan installere en fantastisk gratis webshop til dig er der heldigvis mange andre muligheder. Der er mange firmaer der har specialiseret sig i at gøre det endnu nemmere at starte en webshop. De udbyder helt færdige webshops løsninger og tager sig af alt opsætning og retter fejl etc.

Eksempler på udbydere af færdige shopløsninger med support hvor absolut ingen kendskab til programmering behøves der findes et utal af udbydere nogle af dem er listet herunder:

http://www.scancommerce.dk/eseller_webshop_loesning.htm

http://www.scannet.dk

http://www.goldenplanet.dk

Dette her er vigtigt – sørg for at få bekræftiget at din eventuelt nye webshop kan dette her inden du køber den: Søgemaskineoptimerings moduler (betyder den skal have mod rewrite, mulighed for at indtaste unikke meta titles, descriptions og keywords på alle produkter og sider.)

Fordele ved en færdigløsning webshop med månedlige betalinger:

1) Er nemt og hurtigt

2) kræver ikke at du installerer noget selv eller får en til det

3) fejl bliver rettet af andre

Ulemper:

1) Det koster typisk fra 300 kr. ekskl. moms pr. måned

2) Det er ofte dyrt at få lavet ekstra funktioner hvis den ikke kan alt hvad man har behov for

Jeg vil helt sikkert anbefale de fleste af jer at gå videre med at få en gratis oscommerce webshop. Jeg har selv spildt mange mange tusinde kroner på først at have en færdigløsning med måneds betalinger der rent faktisk kunne en del mindre end oscommerce.

Det sidste skridt til at få jeres webshop op og køre

Når i har valgt hvilken slags webshop i vil have er det tid til at få den hostet et sted. Det i her skal lede efter er en webhost (evt. google det). Her er det vigtigt at i finder en god webhost da der ikke er noget der er mere irriterende og uprofessionelt end når en webshop er nede pågrund af server problemer.

Sørg for ALTID at bruge en webhost hvor i kan få telefon support. En god måde at teste det på er ved at ringe op inden i bestiller. ET FIF – de fleste webhosting firmaer har sat mange oscommerce webshops op så spørg dem evt. om de vil sætte en gratis op på dit domæne hvis du vælger at bruge dem 🙂 Jeg tør garantere for du ikke skal spørge ret mange webhosters inden du finder en der gerne gør dette for at få en kunde. Der hvor du får din webshop hostet kan også bestille det domæne du vil have og sætte det op for dig – Det vil sige at du faktisk har din egen webshop!

Det du skal gøre nu step by step:

1) Bestem dig for et navn til din webshop

2) Find ud af om du vil bruge oscommerce eller færdigopsat system Hvis du vælger det færdigopsatte system er du færdig her ved punkt 2.

3) Hvis du vælger oscommerce løsningen skal du finde en webhost. Ring rundt til lidt forskellige for at sikre dig at der rent faktisk er telefon support og spørg i samme åndedrag om de ikke lige kan sætte en oscommerce shop op for dig hvis du vælger hosting hos dem. Efter et par forsøg har du med garanti en webshop GRATIS.

Til næste gang vil jeg bede jer om at lege med den nye webshop – find ud af alle funktionerne og se hvad den kan 🙂  Skriv gerne nogle kommentarer her i bloggen så jeg kan se hvad i synes, spørgsmål er selvfølgelig også velkommen. God fornøjelse til næste del i kurset om at starte webshop.

29 tanker om “Valg af domænenavn og webshop – Kursus del 3”

 1. Hej Nikolaj.

  Nu har jeg allerede et domæne kørende som har fået PR 2 på google, spørgsmålet er så bare om det ville være smartere at starte et helt domæne som hedder noget ligende som det man skal sælge fra sin webshop, eller skal man være glad for den PR 2 man har pt, også køre videre ud fra det, da denne side allerede er indexeret på div. søgemaskiner og folk kender til den?

 2. Hej Lasse,

  Du skal ikke kun bruge dit nuværende domæne fordi det har pagerank 2 hvis det ikke passer til det du sælger. En pagerank 2 kan du rimeligt hurtigt opbygge på et nyt site også. Se f.eks. hvem der linker til dig på din gamle side og få dem så til også at linke til den nye, og link evt. til din nye side fra din gamle side. Sørg for ikke at få for mange 2 ways links (link bytte) da google ikke ser disse ret vigtige.
  Send mig evt. en mail med dit nuværende domænenavn samt hvad du ønsker at sælge så skal jeg da gerne sige min mening 🙂

 3. hej, jeg tænkte på om man skal registrere sig et eller få en tilladelse eller noget i den stil,inden man starter en webshop, eller om man bare kan gøre det?

 4. hejsa du behøver ikke registrere dig før du får en shop. du skal først registreres ved told og skat hvis du når en omsætning på ca. 50.000 DKK hvis det bare er lidt hobby så er det nok lidt overkill at starte firma mv. inden det kører.

 5. Hvad så når man starter en shop, kan man bare sælge hvad man vil,altså jeg tænker på om der er nogen der har enerettigheder til at sælge en bestemt ting?

 6. normalt er der ingen der har eneret på noget. Hvis du parallelimporterer det fra et andet EU land er det fuldt lovligt selv om andre har officiel eneforhandling.

 7. Hej.
  Jeg går nemlig i tankerne om at improtere noget fra England og starte en web-biks op, og jeg troede jeg skulle skynde mig ned og få et moms nummer. Det skal jeg måske ikke? Jeg skal måske kun angive hvad jeg tjener til skat som B-indkomst?

 8. Jan du behøver ikke skyde dig at registrere dig me det kan dog være en fordel. Men skriv en mail til told og skat de svarer hurtigt og så er du sikker på u gør det korrekt

 9. Fra lande uden for EU kan der godt være forbud mod at importere produkter hvis der allerede er andre der har eneret på dem.

 10. Jeg er godt igang med at designe en rejseportal (på papiret). Jeg har downloadet OScommerce, men kan ikke umiddelbart gennemskue om den også vil være en fornuftig løsning til en hjemmeside hvor der ikke skal salg fra. Pt. skal der være chat, blog og forum etc. Har du nogen erfaring med det? Råd? Andet?

 11. CHris=> Jeg vil ikke mene at oscommerce egner sig til en rejseportal. Se evt. efter noget gratis portal software, ved der er noget på markedet. Se evt. på phpbbhacks.com og så skriv portal.

 12. Hej!

  Har siddet og læst de forskellige kommentarer. Har i et par år haft tanker om at starte en webshop op – især fordi der er en del som “presser” lidt på — har selv købt varer på udenlandske webshops – men synes det har været dyrt med fragt! MEN hvordan finder man en eksportør af de varer man gerne vil sælge ?

  Mvh.
  Kirsten

 13. Hejsa

  Der er utallige måder at finde leverandører på. Den nemmeste er sådan set at google det du nu vil sælge f.eks. brug google.de og vælg “kun søg i tyskland” hvis du vil finde tyske leverandører, google.co.uk hvis du vil finde engelske.

  Kan anbefale at finde tyske leverandører de er tit meget billige grundet den hårde konkurrence og fragtpriserne er lave til DK.

  Se evt. inde på http://www.zentrada.de hvor du kan finde tusindevis af tyske forhandlere 🙂

 14. Hejsa, fantastisk side du har og guides.

  Men sidder her med et problem, vil gerne sælge spil til pc,wii,ps3 osv.

  Fordi det er billig i transport. Er der nogle der kan hjælpe med at få fat i leverandøre ?

  Mange tak

  Mvh Hakim

 15. Hakim=> Det er svært at finde gode leverandører af disse produkter. Mit bedste bud vil faktisk være at købe dem på ebay eller amazon de du kan få til en rigtig god pris.

 16. Hey.

  Jeg har siddet og søgt lidt på Webhosting. Har fundet nogle med en tlf-kontakt. Men de alle kræver et beløb på ca 199-399,- hver måned for at hoste en webshop.
  Søger jeg de forkerte steder eller under noget forkert? Eller koster det alle steder lidt?

 17. Jeg har også siddet og læst lidt om DanDomain.dk, som tilbyder en komplet webshop med det hele+hosting. De har kontakt via tlf.
  Kender du til dem? Og hvad er evt. din holdning til dem?

  Casper

 18. Hej
  Jeg tænker på at blive momset, og få en webshop handler en del i forvejen,.. men vil gerne handle mere, men holder det umiddelbart under de 50.000 årligt, jeg tænker på hvordan skal jeg forholde mig med Garanti, hvis jeg sælger via. en webshop uden CVR nr ? – Skal man kun give garanti hvis man er (erhverv) ? og skal jeg stadig sige + moms for vare, eller skal jeg bare oplyse det jeg tjener og betale ud fra det ?

 19. #24::
  Hej Marianne,

  Jeg har kigget lidt på bricksite.com, og jeg synes det ser overskueligt og nemt ud.

  Men kommer ens hjemmeside/webshob til at hedde: http://www.bricksite.com/blablabla ? eller er det muligt at få sit eget domænenavn uden >>bricksite.com<< ?? hvis ja? hvad koster det? Håber du kan svare og forstå hvad jeg mener.. 😉

  ///Kasper

 20. Hey Nikolaj

  jeg er ved at starte Nimkim.dk op igen. og tænkte på om jeg gerne måtte kopiere nogle af dine Webshop artikler ind på siden ? self med reference til hjemmejob.dk ?

  pft
  Marco

  1. Hejsa

   Du må ikke kopiere nogle af artiklerne da dette bliver anset som duplicate content og dermed kan skade værdien af artiklerne på google. Men du må meget gerne linke til dem 🙂 Held og lykke med at få nimkim op og køre igen, der var rigtig hyggeligt så håber mange af de gamle ligger vejen forbi 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *