Hvorfor starte sit eget firma

Mange går med drømmen om at starte eget firma men for få får gjort noget ved ideen og ført den ud i livet. For mange er det motivationen der mangler og derfor vil jeg her liste nogle gode grunde til hvorfor man skal starte sit eget firma:

1) Du bliver fri for at have en Boss. Du er kun ansvarlig over for dig selv og kan gøre hvad du vil. Du lever eller dør med de beslutninger du selv træffer.

2) Du kan arbejde med det der interesserer dig allermest. De fleste der starter et firma op vælger at gøre deres hobby til deres levevej. På denne måde får du også mest ud af dit nye firma.

3) Du bestemmer selv hvornår tingene skal laves. Det kræver selvdisciplin at være selvstændig da det kun er dig selv det går ud over hvis noget ikke bliver lavet. Der er ingen til at slå dig i hovedet og sørge for at tingene bliver gjort, men det skulle jo gerne være rart 🙂

4) Du tjener selv alle de penge du får ud af dit arbejde.

5) Der er uanede muligheder for hvor meget du kan tjene, der er intet loft og mange tjener rigtig meget mere end du nogensinde kan gøre som lønmodtager.

6) Det er sjovt og giver en meget varieret hverdag med masser af nye udfordringer hvor du selv får fornøjelsen af at finde en god leverandør og spare nogle penge i forhold til den tidligere. Du får mulighed for at udnytte alt hvad du kan og det ryger i sidste ende ned i din egen lomme hvis du laver noget godt.

7) Du kan sagtens have et almindeligt arbejde ved siden at dit nye firma. De fleste starter ud med at køre firmaet i fritiden og bruge noget af lønindkomsten til at skyde ind i firmaet så det kan ekspandere hurtigere. Du har også mere ro når du stadig har en fast indtægt.

8) Du kan arbejde hjemmefra eller hvor du ønsker det. Jeg kunne f.eks. sidde på en strand og styre hele mit firma nu her hvis jeg ville.

9) Du skal aldrig mere være bange for at blive fyret eller degraderet. Som chef i dit eget firma har du hele tiden styr på udviklingen og vil i de fleste tilfælde kunne se lang tid i forvejen hvis det begynder at gå galt.

10) Du kan arbejde på de tidspunkter du selv ønsker det. Er du en natteravn kan du styre firmaet om natten.

Der er sikkert mange flere gode grunde til at starte sit eget firma. Hvis i kan komme på nogle gode grunde til at starte eget firma så skriv det lige her i “comments” feltet så vi kan få dem tilføjet.

En tanke om “Hvorfor starte sit eget firma”

 1. Hej,

  Jeg har altid haft min drøm at starte mit eget indie pladeselskab, har dyrket min musik siden 1992, samt er under pladeselskab idag, men de kræver lidt for mange procenter 🙂 Ej det ville være bedre at være sin egen boss.

  Personligt syntes det er lidt uoverskueligt, regler osv ved at starte et firma. (Er faktisk kun nu begyndt at kigge rundt) Hvad må man og hvad må man ikke. Går det ud over mit nuværende arbejde lønmæssigt. Hvad koster det at opstarte et foreks. Internet pladeselskab osv osv..

  Der er så mange spørgsmål, som jeg først skal have svar på før jeg kaster mig ud i det.

  Ha´ en go´ weekend.

  Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *