Skattesnyd 2008 – Hvem går skat efter i 2008

Skat har nu offentliggjort deres nye indsatsplan som viser hvem der især skal passe på og risikerer at blive kaldt til torskegilde hos told og skat. De forsætter også med nogle projekter de startede i 2007 såsom fokus på gul plade biler og udenlandske ejendomme. Hvis du har overvejet køb af udenlandsk ejendom eller salg af udenlandsk ejendom vil jeg nok sige at det gælder om at indberette, de er virkelig efter folk på dette område! Det er selvfølgelig noget jeg interesserer mig en del for da jeg har danmarks eneste boligportal med ferieboliger i udlandet.

– Ved at bruge vores erfaringer fra 2007 fremadrettet i de nye projekter sikrer vi, at vi laver den rigtige indsats, hvor vi hæver regelefterlevelsen og mindsker skattegabet. Det gør vi med vejledning til medspillerne, kontrol af modspillerne og ved at påvirke holdninger, så det bliver stadig mindre acceptabelt at snyde i skat, siger kontorchef Tage Christensen.

I 2008 styrker told og skat indsatsen mod sort arbejde og andre former for skatte- og afgiftsunddragelse i et intensiveret samarbejde med andre myndigheder. I Fair Play regi vil de også have fokus på den stigende anvendelse af udenlandsk arbejdskraft med vejledningsaktiviteter og landsdækkende kontrolaktioner.

Udover det løbende projekt med udenlandske feriehuse, der går ud på at sikre korrekt beskatning af udenlandske ejendomme med dansk ejer, ser SKAT også på, om der hvidvaskes sorte penge ved finansiering af fast ejendom i udlandet. Endvidere om danske boliger uden bopælspligt benyttes til skattely af borgere, der har oplyst, at deres skattepligt er ophørt, men som reelt ikke er udvandret.

– SKATs indsats i forhold til at opspore skjulte formuer i skattelylande fortsætter også i 2008 i Projekt Creditcards. Herudover er vi i gang med at søge at finde andre måder, der kan tjene til at afsløre pengeoverførsler til og fra skattely, oplyser kontorchef Tage Christensen.

Undersøgelsen af kapitalfondes overtagelse af danske virksomheder fortsættes, ligesom der vil blive fokus på virkningen af lovindgrebet over for kapitalfondene.

Grænseoverskridende transaktioner er også et fokuspunkt i 2008. Det gælder for eksempel store koncerners omstruktureringer med udflytning af produktion til andre lande, ligesom kontrollen af interne afregningspriser og vilkår videreføres fra 2007.

På toldområdet konstaterer SKAT fortsat mange fejl, når virksomhederne fortolder varer fra udlandet. I 2008 målrettes indsatsen på landsplan derfor mod de virksomheder, som på importørens vegne fortolder varerne.

Indsatsplanen kigger også på e-handel. Sidste år var jeg så “heldig” at være til torskegilde da de havde bestemt sig for at tjekke sælgere at kosttilskud på internettet, men det gik nu fint og de få ting der ikke helt var styr på blev påpeget og så har man lært det med 🙂 Men husk nu at lade være med at snyde i skat, det kan simpelthen blive rigtig kostbart hvis de finder ud af det og det er ikke værd at skulle lukke et firma pågrund af en bøde fra told og skat. Bøder er IKKE fradragsberettiget så de koster altså mange penge at betale.

Læs hele told og skats indsatsplan og se om du er i ekstra risiko for et torskegilde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *