Tjen penge hjemmefra med Open Source support

Her er en ide der kan bruges af alle med bare en lille smule forstand på programmering (det er noget du kan sætte dig ind i over en weekend hvis du ikke allerede kan det). Der er hundredevis af gratis programmer kaldet Open Source på markedet. Eksempler er webshop programmer som Zen Cart, OScommerce, XTcommerce. Indenfor alle andre kategorier af software findes der også Open Source programmer som bruges af mange millioner mennesker da de er gratis og kan alt hvad de dyrere løsninger også kan.

Hvordan du kan tjene penge på Open Source Software

Selv om selve softwaren er gratis kan der stadig tjenes store penge på dette marked. Se bare på den største www.redhat.com som omsætter for mange milliarder dollars ved at give Linux support. Linux support er nok ikke det område du skal bevæge dig ind på som lille start iværksætter, men der er meget andet gratis open source software hvor folk har behov for hjælp. Jeg vil anbefale at slå dig ned på 1-2 områder som du specialiserer dig i såsom at give support og sætte webshops op, eller sætte gratis debatforums op, eller give support og sætte wordpress blogs op.

Efter du har sat det op nogle gange for dig selv kan du nemt sætte det op for andre og hjælpe dem med deres problemer for et årligt abonnement. Inden jeg havde en programmør ansat betalte jeg 500 kr. for opsætning af en gratis XTcommerce shop og 1500 kr. for 12 mdr. support som jeg kunne skrive til hvis jeg havde spørgsmål til systemet (såsom hvordan ændrer jeg fragtpriserne etc.). Ingen tvivl om at det var en god deal for firmaet jeg købte supporten fra. Jeg vil anbefale alle at gå i gang, det er et kæmpe marked og der er gode penge i det da der sidder mange der ikke selv kan finde ud af at sætte disse open source systemer op.

5 tanker om “Tjen penge hjemmefra med Open Source support”

 1. Hej Denn,

  Godt at se du følger med herinde 🙂 Hvis du har noget at tilføje til denne her forretningside må du meget gerne skrive det 😉

  Er også sikker på at dette er en god måde at tjene ekstar penge på.

 2. Jeg har umiddelbart ikke noget – jeg følger jo bare med 😉

  Det er helt sikkert noget der er penge i, jeg ved ikke hvor meget der er at hente i de mange Open Source ting, da der er mange om buddet. Men de autosurf jeg stod for, var der mange penge fordi der var få med videnen om scriptsne. (Egentlig havde jeg hellere ikke ingen viden, men jeg er jo programmør, så kunne sagtens sætte mig ind i det). Jeg min aftaler lå på omkring 300-400kr/timen.

 3. Jeg er faktisk begyndt mere og mere at yde support til wordpress, men det er fordi folk er begyndt at kontakte mig…
  Det kræver bare at man giver folk lidt råd med på vejen, og at de kan se man har sat nogle store blogs op.
  Måske man skulle reklamere lidt mere med at man kan yde support, jeg har ikke set nogen tilbyde supportaftaler i wordpress..

 4. Tror helt sikkert der er lidt at hente på wordpress. Hvis jeg ikke havde fastansat programmør ville jeg da gerne have betalt 500-1000 kr. bare for at få sat denne blog op, og det tog hende 30 min. med designet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *