Tjen penge på udlejning af universitetsbøger

Da jeg gik på jura for en del år siden blev jeg flere gane præsenteret for store regninger på de bøger man skulle bruge i studiet. Det første år tror jeg at bogpakken lå til en pris på 5000 kr. og dette er selvfølgelig rigtig mange penge for en SU fattig studerende. Hvert år skulle der nye bøger til og det kostede virkelig kassen da alle undervisningsbøger på universitetet næsten kun bliver solgt til de studerende og avancen derfor er rigtig høj og priserne ligeså.

8702034271.jpg

Denne ide er stjålet fra USA hvor de fleste nye ideer kommer fra og går ud på at udleje undervisningsbøger til de studerende så de kan spare nogle penge. De kan selvfølgelig også få tilbuddet om at købe den hvis de vil beholde den.

Man kan udvide og også udleje notater til de forskellige fag, disse kan samles ved at give studenterne 50% af indtægterne eller lignende hvis de uploader deres notater og de så bliver solgt eller udlejet.

Der er rigtig mange penge et tjene på denne ide men den kræver også en god investering medmindre man vælger at satse på en gerne (f.eks. økonomi bøger, jura bøger, statskundskabsbøger, medicin bøger etc.) Man skal dog passe på med at købe bøger hvor der er en stor udskiftning, f.eks. mange jurabøger bliver forældede i løbet af 1 år, og dem vil man selvfølgelig ikke tage ind i sit sortiment.

Denne ide til at tjene penge er mulig for både den store iværksætter som kan lave en komplet udlejningsbutik, eller den lille iværksætter der evt. selv studerer og kan fokusere på de bøger der er på hans uddannelse og derved suppplere sin SU betragteligt.

En tanke om “Tjen penge på udlejning af universitetsbøger”

  1. Som du selv skriver, kan man godt frygte at man nemt kan brænde inde med en masse bøger pga. stor udskiftning. Jeg går selv på Handelshøjskolen, og har brugt ca. 6.000 kr. på bøger til det 1. år. Ca. halvdelen af disse bøger er nyere end 2006, men hvor mange år ud i fremtiden de holder, er svært at sige.

    Dog har vi også en bog fra 1997, så den havde der nok været rigtig gode penge i at udleje :).

    Jeg ved ikke hvordan det er med de andre studier, men idéen er rigtig god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *