Event travel – Start dit eget niche rejsebureau

Event travel er et relativt nyt, men efterhånden meget brugt begreb. Private rejser mere og ønsker flere anderledes oplevelser. Firmaer ønsker og søger i højere grad ”once in a life time” oplevelse når de vælger et rejsemål til kunder og ansatte. Det skal være nemt, bekvemt og så skal man have den bedst oplevelse nogensinde. I tider hvor en helikopter tur over København er blevet hverdag mangler mange firmaer noget nyt og anderledes, for at gi’ kunderne og de ansatte noget at tale om.

Næsten hvert land byder på en eller flere events alle kender eller har hørt om, eks. Oktoberfest i München, La Tomatina i Spanien og Karneval i Rio etc. Alle disse events er ”once in a life time” oplevelser, men kan også nemt blive en slap oplevelse. Det kræver megen tid, research og lokal kendskab, at finde det rigtige set up samt at de rette forudsætningerne er på plads for at kunne opleve disse event under de bedst tænkelige vilkår.

Indtil videre er der ikke vildt stor konkurrence på markedet for event travel og det har firmaet BohemianTours udnyttet. Bohemiantours er en rejsearrangør der netop har sin niche indenfor event travel. Firmaet er blevet startet af 2 venner da de gennem mange år selv har deltaget i Oktoberfesten og har arrangeret Oktoberfest tur for alle deres venner, på den måde har de opbygget et kendskab og netværk der har gjort dem i stand til at tilbyde en tur til Oktoberfest for firmaer og private der ikke selv vil bøvle med at få plads i teltene og finde hoteller etc.

Oktoberfest i München er det første i deres program og de planlægger denne event for private samt firmaer. Det har taget lang tid at opbygge et kompetent netværk af lokale, samarbejdspartner og medlemmer af festudvalget. Firmaer vil gerne betale en god pris for at kunne sende deres ansatte og topledere på specielle event ture men har sjældent selv tiden til at kunne organisere en god tur.

oktoberfest

Bohemiantours 2 stiftere har allerede planer om at udvide sortimentet med andre festlige ture som kombinerer sjov og kultur.

Jeg synes selv at event travel er en meget god ide og det er en ide som de fleste kan starte op. Det er en lille niche i et kæmpe marked hvor der stadig er gode penge at tjene og som de fleste også synes er sjovt at være med til at starte op. Tænk lidt over om du kan komme på nogle event travel ideer som endnu ikke er i Danmark. Du kan typisk prøve at starte op uden den store risiko da hoteller mv. typisk godt ved at det ikke altid er muligt at få en fuld booket tur og du derfor som rejseselskab kan annulere bestillingerne uden det koster dig noget hvis du kan se turen ikke kan blive booket op. Du kan selvfølgelig også bare selv booke en tur til Oktober fest ligesom jeg har gjort og nyde at andre laver arbejdet og tjener lidt penge på at arrangere det for dig 🙂

En tanke om “Event travel – Start dit eget niche rejsebureau”

  1. Hej,
    Jeg synes det er en alltiders ide.Er du gået i gang.
    Jeg er tidligerer rejsekonsulent og går også med nogle tanker.
    Mvh
    Mona Demir

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *