Timothy Ferris – 4 timers arbejdsuge

Timothy Ferris som er kendt som forfatter af bogen “the 4 hour work week” (4 timers arbejdsuge) var på DR 1 i magasinet Penge i går. For de som ikke har nået at se det i TV kan i gå ind på www.dr.dk og under “tv” finde programmet “penge” hvorefter i vil kunne se programmet online fra i morgen.

Timothy ferris - 4 timers arbejdsuge - the 4 hours workweek - magasinet penge

Timothy Ferris mener at det er nemt at blive fri for at arbejde ret meget og at man skal tage en masse mini-pensioner hvor man nyder livet. Magasinet Penge på Dr1 udfordrede ham og ideerne til hvordan man planlægger sit arbejde anderledes. Ideerne var ganske simple og man kunne se at det bare var et hurtigt PR program der blev lavet. Den ene test person som rent faktisk ønskede at arbejde mindre fik en del ud af det, mens en direktør fra et mini bryggeri ikke fik noget ud af det da han rent faktisk ikke virkede som en der ønskede at arbejde mindre og implementere de råd han fik.

Er lige blevet færdig med hans bog The 4 hour work week (4 timers arbejdsuge) så lidt sjovt at han kom på dansk tv nu her 🙂 Anmeldelsen af bogen 4 timers abejdsuge var egentlig planlagt i næste uge men den kommer allerede nu da en masse søger efter ham på google. Timothy Ferris er en meget kontroversiel person som har fået meget skæld ud for at være egoistisk, selvcentreret og meget mere.

Programmet Penge med Timothy Ferris sendes også 24.4 på TV. Hvis du vil have fat i bogen til en femtedel af prisen i Danmark så køb 4 timers arbejdsuge i original versionen ved at klikke herunder.

The 4-Hour Workweek: Escape 9-5, Live Anywhere, and Join the New Rich

ANMELDELSE AF BOGEN 4 TIMERS ARBEJDSUGE

På forsiden af bogen står der “Escape nine to five, live anywhere, and join the new rich”. Denne titel kunne godt antyde at det var endnu en amerikansk bog der ville love dig at blive rig uden at arbejde. Det viser sig dog hurtigt at dette ikke er hovedformålet med 4 timers arbejdsuge. Timothy Ferris vil derimod lære dig hvordan både lønmodtagere og selvstændige kan organisere sig så de laver meget mindre men tjener meget mere.

4 timers arbejdsuges vigtigste budskab er at man IKKE skal vente til man bliver gammel med at udleve sine drømme, den lærer dig hvordan du kan udleve dine drømme med det samme og få mere frihed uanset hvor i livet du befinder dig. Den gør meget i 80/20 princippet som går ud på at 20% af din indsats bringer 80% af resultaterne – Hvorfor ikke fyre de kunder som du egentlig ikke tjener ret meget på og som oftest giver størst problemer? Giv så den ekstra tid til at pleje de gode kunder og du vil hurtig kunne få meget bedre resultater og meget mindre problemer.

Det der overrasker mig er at den egentlig henvender sig lige så meget til løndmodtagere som til selvstændige. Lønmodtagere får en plan der gør at de får flere hjemmearbejdsdage og derved mere frihed.

Eksempler på ting du lærer i bogen 4 timers arbejds uge

How to outsource your life to overseas virtual assistants for $5 per hour and do whatever you want (giver dig eksempler på hvordan disse billige firmaer kan hjælpe alle i deres hverdag)

• How blue-chip escape artists travel the world without quitting their jobs (giver eksempler på flere store direktører, der rejser verden rundt mens de tjener kassen)

• How to eliminate 50% of your work in 48 hours using the principles of a forgotten Italian economist (80/20 princippet forklaret med eksempler på hvordan man kan arbejde 20% og stadig få de samme resultater)
• How to trade a long-haul career for short work bursts and frequent “mini-retirements” (kommer ind på konceptet med mini-pensioner og viser dig hvordan du kan få din chef “med på ideen”)
• What the crucial difference is between absolute and relative income (meget spændende kapitel som du bør læse 2 gange)
• How to train your boss to value performance over presence, or kill your job (or company) if it’s beyond repair (igen lærer han dig hvordan du får mere frihed i et lønmodtagerjob)
• What automated cash-flow “muses” are and how to create one in 2 to 4 weeks (her lærer du om hvordan du kan starte egne firmaer der giver digen konstant pengestrøm)

Der er mange flere kapitler i bogen, men disse her overskrifter var nogle af dem jeg fandt mest interessante. Jeg vil anbefale bogen 4 timers arbejdsuge til alle. Det er ikke alle som ønsker at efterleve Timothy Ferris 100% og være så ekstrem som han er, men mange vil kunne skære en del af deres arbejdsbyrde ed bare at implementere nogle få af hans råd. Nogle vil også kunne få inspiration til at tjene flere penge.

Konklusion – Jeg anbefaler Timothy Ferris – 4 timers arbejdsuge. Køb den herunder og spar mange penge i forhold til prisen i DK på 299 DKK.

The 4-Hour Workweek: Escape 9-5, Live Anywhere, and Join the New Rich

En tanke om “Timothy Ferris – 4 timers arbejdsuge”

  1. Jeg har et spørgsmål som er lidt i sjov… Bruger du selv nogle af Tim Ferriss metoder, og hvor mange timer bruger du selv om ugen?? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *