Nigeria Breve snyder danskere – Email fra Nigeria

Nigeria breve har været kendt i rigtig mange år, og jeg fik vel mit første for omkring 15 år siden da jeg startede med at interessere mig for at tjene flere penge.

Nigeria breve går alle ud på at de sender en masse breve, emails eller fax ud til folk. Typisk vælger de forretningsfolk og firmaer, men også ganske almindelige mennesker kan modtage disse breve. Især efter at internettet og emails er kommet frem er det blevet nemt for dem at bombadere millioner af mennesker med deres breve.

Hvad indeholder et typisk Nigeria Brev? 

Et blandt mange eksempler på et Nigaria brev er dette nedenunder:

I have been requested by the Nigerian National Petroleum Company to contact you for assistance in resolving a matter. The Nigerian National Petroleum Company has recently concluded a large number of contracts for oil exploration in the sub-Sahara region. The contracts have immediately produced moneys equalling US$40,000,000. The Nigerian National Petroleum Company is desirous of oil exploration in other parts of the world, however, because of certain regulations of the Nigerian Government, it is unable to move these funds to another region.

You assistance is requested as a non-Nigerian citizen to assist the Nigerian National Petroleum Company, and also the Central Bank of Nigeria, in moving these funds out of Nigeria. If the funds can be transferred to your name, in your United States account, then you can forward the funds as directed by the Nigerian National Petroleum Company.  In exchange for your accomodating services, the Nigerian National Petroleum Company would agree to allow you to retain 10%, or US$4 million of this amount.

However, to be a legitimate transferee of these moneys according to Nigerian law, you must presently be a depositor of at least US$100,000 in a Nigerian bank which is regulated by the Central Bank of Nigeria.

If it will be possible for you to assist us, we would be most grateful. We suggest that you meet with us in person in Lagos, and that during your visit I introduce you to the representatives of the Nigerian National Petroleum Company, as well as with certain officials of the Central Bank of Nigeria.

Please call me at your earliest convenience at [Phone Number]. Time is of the essence in this matter; very quickly the Nigerian Government will realize that the Central Bank is maintaining this amount on deposit, and attempt to levy certain depository taxes on it.

Andre eksempler på Nigeria breve er nogle som skriver at de har problemer med at få pengene ud af landet, at de skal bruge penge til at bestikke nogle folk i regeringen for at få pengene etc.

Hvordan tjener de på disse breve? 

Normalt er det ikke lige så nemt at få del i de penge som den første email eller brev antyder. De vil hurtigt komme til det punkt hvor de lige har brug for at du overfører nogle penge til dem. Hvis du er naiv nok og overfører penge til dem sker der enten det at du aldrig hører fram dem, eller det mest sansynlige at de vil prøve at få endnu flere penge ud af dig med diverse undskyldninger.

Mange af disse bedragere vil dog også gerne have du kommer til Nigeria. Grunden til dette er at du kommer på udebane, og at det virker endnu mere “virkeligt” når du står overfor nogle personer (som typisk ser meget profesionelle ud). Igen vil du hurtigt blive bedt om nogle penge, og der opstår så problemer og de vil have endnu flere penge. Dette bliver ved indtil de kan mærke at du ikke har flere penge og så er de væk, og det lokale politi kan man godt droppe at få hjælp fra. Hvis du er meget uheldig kan du også risikere at blive kidnappet da de så vil have løsepenge.

Der er flere eksempler på at folk er blevet dræbt eller forsvundet hvis de rent faktisk er taget afsted.

Variationer af Nigeria Brevet

Udover standard brevene hvor de har brug for hjælp til at få penge ud af landet eller bestikke embedsfolk er den sidste nye taktik endnu sværere for almene mennesker at gennemskue.

De er nu begyndt at byde på online auktioner, eller købe varer over nettet. Når de har vundet auktionen sender de så en check for at betale for varerne. Checken er typisk udstedt af en bank, og går ed og sætter den i banken og mange regner derfor med at der ikke er nogle problemer. De sender dog en check på et beløb der er over det de skulle betale og beder så om at du overfører de resterende penge til dem. Nogle uger efter får du så at vide fra din bank at checken ikke kan indløses alligevel.

Her i Tyskland hvor jeg sidder blev min bogholder udsat for denne taktik. Hun havde sat sin bil til salg på en stor tysk side (ligesom Den blå avis) og var blevet kontaktet af en der sagde han boede i England, og han ville give 1000 Euro mere end prisen den vr sat til hvis han måtte betale med en check der var 10.000 Euro over beløbet. Hun skulle så bare lige overføre de penge tilbage på en konto han havde i udlandet. Hun faldt heldigvis ikke for det 🙂

Jeg har også selv haft flere hundrede bestillinger på proteinpulver fra Nigeria der alle var betalt med kreditkort. Heldigvis kender jeg godt til Nigeria og at bedrageri er deres 3. størst industri så har aldrig sendt noget til dem.

HOLD JER VÆK FRA ALT HVAD DER HAR MED NIGERIA AT GØRE, nemmere kan det faktisk ikke siges.

Få lidt sjov ud af disse bedragere!

Der er rigtig mange internet sider som nu er begyndt at give dise bedragere igen med deres egen medicin, og det er faktisk ganske underholdene læsning. De kan få disse mænd til at gøre alt muligt i håbet om at de er lige ved at få penge lokket ud af folk. Tjek nogle af disse hjemmesider ud som laver sjov med bedragerne 🙂

Scameater

Scam o rama

Håber at nogle der har fået disse breve og overvejet at spille med for at få nogle hurtige og nemme penge indser at dette desværre heller ikke er vejen frem.


10 tanker om “Nigeria Breve snyder danskere – Email fra Nigeria”

 1. Office of the Governor.
  Central bank of Nigeria
  Tinubu, square, Lagos- Nigeria.
  Our ref: Cbn/Ohg/Oxd1/2008
  Your ref: …………………………
  Telex: Cenbank.
  Payment file: Cbn/Ben/08.

  Attn: Beneficiary,

  PAYMENT NOTIFICATION OF YOUR FUNDS.

  I am Mr. Ahmed Musa, the secretary to Prof. Charles Soludo the executive governor of
  the central bank of Nigeria which is the parent bank of all commercial banks here in
  Nigeria. I was instructed to contact you by my boss on an urgent issue, kindly note
  that your funds were re-called and re-deposited into the “federal suspense account”
  of the cbn last week, because you did not forward your claim as the rightful
  beneficiary. My boss was visited in his office by three gentlemen who were
  unexpected by him because their visit was impromptu. He asked them the purpose of
  their visit and they said they came to collect your inheritance/ contract funds bill
  sum of us$20 million as shown in your file with us by your authorization. Note that
  they tendered some vital documents which proved that you actually sent them for the
  collection of these funds. Below is a list of the documents which they tendered:

  1. LETTER OF ADMINISTRATION.
  2. HIGH COURT INJUCTION.
  3. ORDER TO RELEASE.

  Due to the nature of his job, he can’t afford to release the funds to anyone except
  you who is the true beneficiary. Note that he asked the men to come back so he can
  verify this fact from you first. Kindly clarify us on this issue before we make this
  payment to these foreigners whom came on your behalf.
  Kindly direct your response to his private email address, Prof. Charles Soludo, the
  executive governor of the central bank of nigeria,below for quicker deliberation and
  response from him on the release of your funds to you. Include your personal phone
  number he can reach you on in your response.

  Email: infocbngov.8@i12.com

  Note that for security reasons you are assigned this code/password which is
  {TT7270CBN}, please note that this code is the reference number for your transfer
  and it’s being disclosed to you alone, guard this jealously and all your email
  response should carry this code as the subject.
  Yours faithfully,

  Mr. Ahmed Musa.

  Secretary.
  To the Governor.
  Central bank of Nigeria
  Tinubu square, Lagos- Nigeria.

  Statement of confidentiality: “the information in this email and in any attachments
  may contain confidential information and is intended solely for the attention and
  use of the named addressee(s). It may not be disclosed to any person without
  authorization. If you are not the intended recipient, or a person responsible for
  delivering it to the intended recipient you are not authorized to and must not
  disclose, copy, distribute or retain this message or any part of it.”

 2. hejsa jeg har været en stor idiot at jeg har sendt over 30.000 kroner til nigeria jeg vil fra råde alle folk at sende penge ned til nigeria og jeg for ikke de penge tilbage bare jeg kunne få de penge tilbage er der nogen der ved det så skriv til min e mail adresse hilsen charlotte

 3. En ny udgave af Nigeria breve
  Fra John Tugwell.
  Privat Tele: #: +447035919342
  Mobil: # +447035942888

  Hvordan har du det i dag, og din familie? Jeg håber alt er godt, venligt opmærksom og forstå mit mål at formidle dig i dag, gennem dette brev, mit navn er John Tugwell, Nat West Bancorp’s præsident, administrerende direktør og bestyrelsesformand – Nota Bene, har jeg besluttet at søge et fortroligt samarbejde -operation med dig i gennemførelsen af den aftale, der er beskrevet her-under for vores både gensidig gavn og håber, du vil beholde den en top hemmelig på grund af arten af den transaktion, I løbet af vores bank år revision, opdagede jeg en uafhentede / forladte fond, summen af £ 15.000,000.00 GBP (femten millioner britiske pund sterling) i en konto, der tilhører en af vores udenlandske kunder (Late Mr. Terry Ryan), en amerikaner, der desværre mistet sit liv og familie, i flystyrt af Alaska Airlines Flight 261, der styrtede ned på 31 januar, 2000.

  Nu er vores bank har ventet på nogen af de pårørende til at komme op til kravet, men ingen har gjort det. Jeg personligt har tabt sagen med at finde nogen af de pårørende i 4 år nu, jeg oprigtigt søger dit samtykke til at præsentere dig som pårørende / Vil modtageren til den afdøde, således at udbyttet af denne konto værdiansættes til (GBP £ 15 millioner engelske pounds Sterling) kan udbetales til dig, som vi vil få del i disse procenter ratio, 60% til mig og 40% til dig.

  Alt, hvad jeg kræver af dig, er din oprigtigt samarbejde, tillid og største fortrolighed, således at vi gennemføre denne transaktion med succes. Jeg kan forsikre Dem om, at denne transaktion vil blive gennemført i henhold til en lovlig ordning, der vil beskytte dig mod enhver overtrædelse af loven, både i dit land, og her i London, når fonden er overført til din bankkonto. Efter din behandling og accept af dette tilbud, skal du omgående skride og sende den til mig følgende oplysninger.

  1. Dit fulde navn,
  2. Din Kontakt Adresse
  3. Din direkte Mobile
  4. Telefonnummer

  Denne information vil gøre det muligt for mig at uploade dine data i vores bank-database til at afspejle i banken nettet system, som du er opkaldt pårørende / vil modtageren af denne fond, og jeg vil guide dig om, hvordan en åben kommunikation med banken og foretage de krav om videregivelse af fonden for dig, bedes du bemærke, at vi har nogle dage til at udføre denne aftale, din slags hurtig reaktion via min personlige email johntungwell-11@live.com vil være højt værdsat.

  Takke Dem forud for dit hurtige svar.

  Hilsen,
  Mr. John Tugwell
  Bestyrelsesformand og administrerende direktør
  Nat West Bank

 4. Jeg bor på Grønland og blev så sent som her til morgen ringet op 2 gange fra et Nigeria-nummer (00234 803 802 470) – den første gang blev forbindelsen afbrudt, da jeg tog røret, men 2. gang var der én, som begyndte at sige noget, hvorefter forbindelsen blev afbrudt. Jeg går ud fra, at tricket er at få folk til at ringe tilbage, og når de så gør det, koster det en formue. Jeg ved bare, at når det har med Nigeria at gøre, så kunne jeg ikke drømme om at gøre det.

  Men man kunne da sagtens forestille sig nogen, som ikke lige tjekkede landekoden, men i stedet ringede tilbage til opkalderen med det samme…?

  Har andre hørt om dette trick?

  1. Du har ganske ret. Hvis du ringer tilbage til nummeret er det et overtakseret nummer så aldrig svar eller ring tilbage til et nummer du ikke kender, og især ikke hvis det er fra udlandet.

 5. Som artiklen siger så er der nu en del sider som har brugere som scammer scammeren, det er top underholdning!

  Efter at have læst mange af historierne kan jeg kun konkludere at de fleste scammere virkelig er DUMMERE end dem der sender penge til dem, højst sandsynlig pga. grådighed!..

  fx en af tosserne der skulle bevise hvor han holdt til med sin velgørenheds kirke, og sender et billede af vatikanet i Rom……….. jeesus christ!

  Go dag,

 6. Fuck mann.. har lige ringet tilbage til sådan et nummer, synes det var lidt mistænkeligt, ved ikke hvorfor, så googlede det…

  Når man ringer op bliver forbindelsen afbrudt, så jeg ved ikke hva der sker

 7. Jeg har læst disse indlæg, og jeg er selv blevet scammet for 80000 kroner, og de skriver stadig, men det har desværre udviklet sig til at nu truer de med at hvis jeg ikke sender flere penge så vil de gøre min familie fortræd og samtidig komme og hente mig til nigeria og komme i fængsel derovre.
  Jeg har idag kontaktet politiet, for jeg er rigtig bange nu, ja så hold jer væk fra dem, de er farlige nogle af dem, har fået oplyst at desværre er der en der har taget sit eget liv pga trussel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *