Google Adwords – Start en webshop – Kursus del 5

De folk der har fulgt med siden starten af dette online kursus om at starte en webshop skulle nu gerne have fundet varer at sælge samt fået lavet en webshop. Næste punkt på dagsordenen er derfor at få nogle kunder i butikken. Du kan have den flotteste webshop, men uden kunder er den ikke meget værd.

I denne del af mit start webshop kursus har jeg derfor valgt af fokusere på den reklame mulighed som klart giver flest kunder, og som gør det muligt at tjene penge 15 minutter efter man er startet.

Google Adwords – Tjen penge med google adwords

Den reklame form jeg selv benytter mig mest af (næsten udelukkende) er google adwords. Google adwords er googles reklame program som gør at nye hjemmesider kan få gode placeringer ude til højre ved at betale en pris pr. klik. Dette betyder at du KUN betaler hvis du får nogle kunder ind på hjemmesiden.

Denne guide er kun meget overfladisk og vil give dig en mulighed for at starte op med Google Adwords, men der er skrevet store bøger om google adwords så at komme ind på alt er simpelthen umuligt.

Sådan kommer du igang med google adwords

Det er nemt at komme i gang med google adwords. Du går ind på www.google.dk og vælger så “annoncer med google”. Dernæst vælger du “google adwords”. Tryk på “start nu” og opret dig som bruger.

Når du er oprettet som bruger og logget ind er det så tid til at sætte din første kampagne op.

Vælg “ny online kampagne” og navngiv den. Hvis din hjemmeside kun er på dansk vælger du “dansk” ud for sprog som kunderne taler, og målretter kunderne til Danmark. Hvis du har en lokal butik og ønsker at reklamere for denne kan du målrette at kunderne skal være fra Vejle.

Så er det tid til at oprette selve annoncen. Som du kan se er der kun lidt plads at skrive på så tænk nøje over hvad du skriver.

Dernæst er det tid til at vælge søge ord. Det vil sige ord du gerne vil findes på. Der er flere forskellige at skrive disse søgeord. Hvis du f.eks. bare skriver blomster vil du blive vist hver gang en eller anden søger efter noget hvor ordet blomster indgår. Disse generelle udtryk er tit alt for dyre så derfor vil jeg anbefale at starte ud med altid at angive ord med [disse tegn foran og bagefter] F.eks. hvis du sælger palmer og ikke alle former for blomster er [palmer] meget bedre da du så ikke spilder dine penge på folk der ikke kigger efter palmer.

Find så mange søgeord som muligt som passer på din kampagne og udfyld dem.

Næste skridt er så hvor meget du vil bruge per dag på denne reklame. Sæt det lavt i starten indtil du har fundet ud af hvordan det går. Dernæst skal du udfylde hvor meget du vil betale per klik. Jo mere du betaler desto bedre placering får din annonce og desto flere kliks (sagt generelt).

Den beder om Maksimumbudpris pr. klik og Indholdsbudpris. Der er stor forskel på disse to ting. Den første er den vigtigste for det er der hvor annoncen bliver vist på google når der rent faktisk er nogle der AKTIVT har søgt efter de ord du har valgt. Derfor er disse kliks typisk af noget højere værdi.

Indholdsbud er hvilken pris du vil betale når folk klikker på din annonce på en hjemmeside hvor dine søgeord findes. Da folk ikke aktivt har søgt efter dit produkter giver disse kliks ikke så meget overskud som de andre. Jeg vil klart anbefale at sætte indholdsbud prisen MEGET LAVT eller helt slå den fra. Hvis du ikke bruger google analytics til at måle hvor meget du betaler for hver kunde skal du 100% sikkert slå indholdsbud fra. Du kan til enhver tid slå disse fra ved at gå ind i “rediger kampagne indstillinger”.

Nu er du så klar til at godkende din kampagne og 15 minutter efter vil den begynde at blive vist på google når nogle søger efter dine søgeord.

Gode råd til optimering af google adwords

1) Sørg altid for at teste og teste og så lige teste igen. Der kan være kæmpe forskel på hvordan 2 reklamer gør det bare ved at ændre på overskriften. Gå ind i “annonce varianter” og lav en anden reklametekst end den du først lavede. Google vil så vise de 2 annoncer ca. 50% af tiden og du kan så se hvilken annonce er bedst efter nogle uger. Slet den dårligste annonce og prøv så at se om du kan lave en annonce der slår den der vandt. Sådan bliver du ved indtil du finder det umuligt at forbedre den.

2) Få installeret salgssporing så du kan måle hvad det koster per konvertering (per kunde der køber). Dette er vel nok det aller vigtigste da det ikke hjælper meget at du får 500 klik hvis der kun er 1 der køber og kunden har kostet dig 500 DKK men du kun tjener 50 DKK på produktet. Uden salgssporing arbejder du i blinde, så dette skal 100% sikkert installeres hvis du vil have optimale resultater. Nogle gange finder du også ud af at den annonce som genererer flest klik til din webshop slet ikke er den som sælger mest!!! Derfor er dette vel nok noget af det vigtigste at have styr på.

3) Før altid kunden hen til det produkt han søger efter. Alt for mange laver den fejl at de sender alle kunderne til forsiden af shoppen. Dette gør at alt for mange springer fra og derved koster det dig mange penge. Lav flere kampagner / annonce grupper og sørg for at hver af disse leder kunden hen til nøjagtigt det produkt der søges efter.

4) Læs nogle bøger om google adwords. Der findes rigtig mange på markedet, men da google udvikler sig hele tiden anbefaler jeg kun at købe nogle der er fra i år. Kig ind på amazon og søg på google adwords.

5) Læs på nettet om “google adwords tips” “google adwords optimization” o.s.v. Læs også googles egen guide til at få bedre resultater med google adwords.

6) Hvis du har nogle dyre produkter så skriv prisen i annonce teksten. Det er spild af penge hvis folk klikker på din annonce og kun vil betale 200 DKK hvis det du sælger koster 1500 DKK. Men igen prøv at test det, måske nogle af disse kunder kan lokkes til at betale noget mere.

7) Når du har en webshop bliver du konstant ringet op af folk som vil hjælpe dig med at køre dine google adwords. Tak pænt nej til disse tilbud. Google Adwords er ganske nemt når du har leget lidt med det og hvis du skal betale nogle for at styre dine kampagner mister du en del af din konkurrence evne. Læs nogle bøger om det, så kan du lige så meget som dem der tager kassen for det!!!

Min egen succes med google adwords

Da jeg for lidt over et år siden startede op på det tyske marked med en webshop gik der ca. 30 minutter fra shoppen var oppe og køre til jeg havde den første ordre. Dette var selvfølgelig googles skyld da den ledte kunder ind i shoppen.

Jeg har siden prøvet et par andre annonce former men har altid måttet konstatere at det er bedre at smide penge i google adwords end alle de andre ting jeg har leget med.

Hvis du lige er startet op med en webshop så lyder mit bedste reklame råd til dig. LAD VÆRE MED AT BETALE FOR ANDRE REKLAMER END GOOGLE ADWORDS. Drop alle radio reklamer og magasin reklamer og alt det andet som koster mange penge men typisk ikke giver ret god afkast og som også er svær at måle effekten af. Sats hele annonce budgettet på google adwords, så går du ikke helt galt i byen.

Hvis du endnu ikke har en webshop så er det bare med at komme igang. Læs alle delene af Start webshop kurset her.

DENNE HER ARTIKEL VIL BLIVE LØBENDE OPDATERET DA DER ALTID SKER NOGET NYT MED GOOGLE ADWORDS.

13 tanker om “Google Adwords – Start en webshop – Kursus del 5”

 1. Hej Nikolaj

  Vil starte med at sige tak for et fedt site.. og undskyld jeg forstyrre dette indlæg.

  men efterspm jeg tror at du ikke længere tjekker dine gamle indlæg og artikler ville jeg prøve igen;-)

  det er angående indlægget vdr mobil oplader hvor du nævner at

  (”Undersøgelser har vist at over 60% af befolkningen minimum 1 gang om måneden løber tør for strøm til deres mobiltelefoner, og at over 60% hver måned undlader at bruge deres mobiltelefon så meget som de gerne ville da de er bange for den løber tør for strøm et sted hvor de ikke har adgang til en mobil oplader”)

  har jeg søgt for at finde den undersøgelse, desværre uden held, hvor har du kilden fra og er det muligt at du kan sende et link??

  mvh

  Dennis

 2. Super med en del 5.

  den lærte mig da lidt om Adwords 🙂

  og kan helt sikkert bruges.det sjove er at
  bare du lavede en Artikel det hed noget med webshop og del faktisk med det samme motiverede mig lidt igen og fik mig til at tænke at det var for dårligt at jeg ikke var kommet videre.

 3. Hej Dennis,

  Kan desværre ikke huske hvor jeg fandt undersøgelsen men et sted på nettet på engelsk 🙂

 4. 1000 tak for nogle rigtig fede artikler, ligesom Senza har den ligget stille i et par år for mig, men dine artikler har været med til at give mig et lods bagi 🙂

  Jeg har ikke startet webshoppen endnu (bliver muligvis to forskellige koncepter) da jeg ikke har det store at starte op med og nok er nødt til at finde dropship leverandører til at starte med.

  Til gengæld har jeg netop i dag fået kontakt til et udenlandsk (EU) tøjmærke der ikke er i DK endnu, hvor jeg forhåbentlig skal møde dem i Spanien om 14 dage med henblik på at tale agent i DK for deres 4 brands hvoraf et er sprit nyt.

  MEN men… ved ikke helt hvad jeg skal komme med, eller forvente i % eller markedsføringspenge, kontrakter, regler og sikring af mine interesser.
  Eller om jeg overhovedet skal forvente at lægge noget ud selv.

  Ved du eller nogen andre noget om det? Eller hvor jeg kan finde al den info?

  Links mv. er meget velkomne også 🙂

 5. Hejsa

  Typisk har mange producenter en standard agent kontrakt. Det er dog ikke mange som vil give tilskud til markedsføring, men nogle vil dog så det er et forsøg værd at høre om.

  Du skal forvente at købe ind til lager og vise du er seriøs ellers tror jeg ikke der er ret stor chance for at blive agent.

 6. Hej ville høre om du kan give eksempler på hvor meget du købte ind for til lager da du startede op.Og hvad er dine råd til indkøb af lager i starten.

 7. Hej rigtig gode ting du har skrevet. Jeg har bare et spørgsmål inden jeg går videre til at starte min egen web-shop.
  Når man bestiller varer fra sin leverandør, og hvis jeg bestiller fra udlandet (UK) skal man så ikke betale en helvedes masse told? Og hvor meget et toldsatsen.

 8. Hej, igen. Nu er jeg næsten i gang med min webshop. Det eneste jeg mangler at få styr på er en betalingsløsning. Kan du fortælle om hvad for en betalingsløsning du brugte i starten? PBS er for dyrt for mig lige nu da det koster ca.5000 for en indløsningsaftale, er der andre muligheder for betalingsløsninger, hvor der indgår dankort, mastercard osv.?
  Og hvordan foregår det med betalingen, når en kunde bestiller en vare, får man så pengene ind på kontoen med det samme? eller hvordan 🙂

  1. Hejsa

   Betalingerne må jfr. dansk lov ikke trækkes fra kortet før end du sender varerne.

   Der er flere forskellige betalingsløsninger, men hvis du vil starte en webshop vil jeg anbefale at lave aftale med PBS selvom det koster lidt penge. Det signaliserer simpelthen useriøsitet og du vil miste MANGE kunder hvis du kun har paypal eller lignende til at acceptere kreditkort.

 9. Super guide, det lyder næsten for let som det bliver beskrevet i denne guide…

  men jeg sidder med en lille tanke, omkring hvor stort et budget man skal starte med. Jeg har selv prøvet at kigge lidt på computerspils ideen… Men det svært at finde en leverandører på det område.. Jeg har så overvejet at købe nogle titler hjem fra Ebay og cdwow osv. Men det løber hurtigt op hvis man skal have et fornuftigt udvalg på mere end tre, fire titler?! plus at PBS også skal betales ?? 🙂

  ///Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *