Bliv Pantelåner på nettet og tjen kassen

Endnu en gang er jeg næsten lidt ked af at skrive om en ide, da det er en af de ideer jeg selv har overvejet om jeg skulle give mig i kast med da jeg ser MEGET store muligheder. Desværre må jeg erkende at den også tager lidt tid og nogle kompetencer som jeg desværre ikke selv besidder.

Ideen til denne internetside er endnu en gang meget simpel og utrolig at der ikke er nogle der har startet den op i Danmark endnu.

De fleste pantelåner butikker er i dag væk, men med internettets indtog og finanskrisen er det måske det perfekte tidspunkt at starte en pantelåner butik på nettet.

Udover at du får pant i en eller anden ting med en værdi, får du også renter mens at pantperioden varer. Der er indtil videre et udenlandsk firma som kører dette koncept kaldet BORRO, de belåner op til 40% af varens værdi og tager derudover nogle heftige renter.

Jeg er sikker på at de personer der starter en pantebutik på nettet i Danmark og gør et seriøst stykke arbejde hurtigt vil tjene rigtig gode penge. Jeg kunne også være interesseret i at gå med ind i sådan et firma, så bare skriv en mail hvis i mangler en partner der har lidt styr på internet delen 😉

Kig på den udenlandske internet pantelåners side og “lån ideen” i Danmark 😉

8 tanker om “Bliv Pantelåner på nettet og tjen kassen”

 1. dette er faktisk en rigtig, rigtig god ide.

  men hvordan ville du så havde at folk indleverede
  værdigenstandene ?

  fordi hvis de står virkelig og skal bruge penge.
  så er 2-3 forsendelse + 2-3 dages bankoverførsel nok ikke helt godt nok til dem ?

  men det er virkelig en super ide, der nemt kunne blive et hit blandt unge der ikke lige ville gå i banken for at låne 500-5000 kr

 2. kan dog se at en pantelåner virksomhed skal have en bevilling hos politiet og kun kan udstedets hvis man har en fastforretnings adresse, tænker bare om dette kunne blive et problev. hvis man kørte denne slags over nettet.

 3. Der er rigtig mange ting i det, som jeg selvfølgelig ikke har tænkt igennem da jeg ikke selv starter det op 🙂

  * Man kunne måske sætte indleveringen op i 4-5 byer hvor man kunne lave aftaler med butikker eller andet, eller man kunne gøre som BORRO og få folk til at sende tingene, eller afhente dem med fragtmand.

  Den faste forretningsadresse vil nok være stedet hvor tingene opbevares.

  Men som sagt har ikke undersøgt det 100% synes bare det er en god ide så dem der vil starte det op må selv ud og lave benarbejdet 🙂

 4. Personligt synes jeg, det lyder som idé en god idé, hvis man driver virksomheden etisk korrekt. Hvis man fx tager uhørte høje renter, ville jeg ikke kunne se mig selv i spejlet. Nu fandt jeg denne hjemmeside i Danmark, som tilbyder korte lån ved håndpant: http://www.mobillan.dk/omos. Idéen er god nok, men når man kigger på deres ÅOP på 2969%, synes jeg, det er optrækkeri og direkte usmageligt. Det giver mig samme brækfornemmelse, når man vil købe et fjernsyn på kredit, hvor en smart sælger vil stoppe en afbetalingsordning ned i halsen på dig med skyhøje renter. Som sagt er jeg åben over for idéen, men det skal gøres mere langsigtet og være etisk holdbart. Fx kunne pantelånere være et godt alternativ til banker, hvis man registreret i RKI.

 5. Det lyder da virkelig som en god idé, og relativ simpel at udføre, det eneste minus er jo så det med at man skal have en bevilling hos politiet.. opbevaringen vil ikke være noget problem, da mange lagre i Danmark i øjeblikke tilbyder rigtigt meget plads til en billig penge.. Derud over skal man vel have ret til at sælge tingene, hvis modparten ikke har betalt tilbage inden for den givne tid (for eksempel et år).. og giver General Zod ret i at man ikke skal tage for høje rater, for det har folk ikke råd til.. Men hvad er fair rater ca. 20 % om året ?

 6. Der er helt klare regler som ikke kan bøjes som pantelåner, feks. må man max. tage 1.25% i månedlig rente, afhentes pant ikke indenfor aftalte låneperiode, må pantelåner gerne sælge varen, men det overskud der bliver ved salg skal låntager gøres opmærksom på og personen har ret til at få udbetalt diff. mod fremvisning af lånebevis, så er man penge grisk er der regler nok for dem til ikke at blive reg. pantelåner…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *