Få en gratis luksus bil – Eller tjen en halv million

Dette her var en af mine første ideer i mine unge dage hvor jeg prøvede at finde nemme måder at tjene ekstra penge på. Da ideen ligger tilbage i starten af 90erne er det ikke sikkert at den virker endnu, men om ikke andet kan i da se min første “forretningsplan”. Jeg fandt den da jeg ryddede lidt op på loftet og synes egentlig det er sjovt at se hvad jeg drømte om at tjene penge på da jeg ikke en gang var gammel nok til at have kørekort. Jeg har lagt den ind som jeg fandt den 🙂

gratis-bil

Guide til gratis bil eller halv million kroner

Når jeg flytter til Frankrig kan jeg som personligt bohave medtage en bil skattefrit og afgiftsfrit. I Frankrig er skatten i dag mellem 28 og 33%, som lægges oveni bilens pris.

Ved tilflytning skal alle biler kunne opfylde de lokale krav om man betaler under 400 DKK for nummerplader, registrering, fortoldning o.s.v.

Forinden fraflytning køber jeg en eller to Mercedes 560SEC (der kommer til at indgå i personlig bohave). Senest 24 timer efter bilen er købt skal jeg være ude af landet, og det samme gælder bilen.

Bilen skal opholde sig i frihavnen eller et andet sted der hverken er DK eller Frankrig i minimum 6 måneder. Frankrig siger nemlig at:

1) De skal have ejet bohave i minimum 6 måneder før det kan importeres uden told og afgifter, samt

2) De må indtil 1 år efter fraflytning importere personligt bohave told og afgiftsfrit, blot de har ejet det mere end 6 måneder.

Efter at have holdt bilen udenfor såvel Danmark som Frankrig i seks måneder lader jeg et speditionsfirma importere bilen for mig. De vil ordne det fornødne.

Kort tid efter vil jeg modtage et brev fra “Service des mines”. Jeg tager alle papirerne med og bringer bilen til syn.

Efter synet modtager jeg et midlertidig “carte-grise” og når jeg har det kan jeg få den endelige registreringsattest samt et permanent “carte-grise”. Disse papirer skal jeg have hos min lokale “prefecture”, “sous prefecture” eller “mairie”.

Inden jeg får bilen skal den forsikres hos et fransk selskab.

På mit carte grise vil der stå at vognen er “dedouantee” hvilket betyder jeg ikke må sælge den videre de næste 6 måneder.

Når jeg har mit “carte grise”, forsikring samt det grønne kort skal jeg have en “vignette”. Det er et mærkat som bevis på at jeg har betalt hvad der svarer til vores hjemlige vægtafgift. Vignetten køber jeg hos den lokale “perception” (adressen finder jeg på de lyserøde sider i den franske telefonbog). Hvis jeg har importeret min bil efter den 15. august i et givent år behøver jeg ikke en vignette før november.

Når de obligatoriske 6 måneder er gået sætter jeg bilen til salg. Overskuddet bliver alle de afgifter som Frankrig normalt lægger på bilern. Det er mere end 200.000 DKK pr. bil

___________________________________________________________

Som i kan se var dette her en ret spændende ide som jeg desværre aldrig fik gjort noget seriøst ud af. Jeg ved ikke om reglerne om import af personligt bohave er de samme i dag, eller hvad mulighederne er for at benytte sig af denne “finte”

5 tanker om “Få en gratis luksus bil – Eller tjen en halv million”

  1. Jeg har ført om en lille finte angående båd. Hvis man ønsker at købe en båd og spare de danske afgifter skal man købe den i tyskland og have den liggende i tyskland, så skal der bare sejles 100 timer i båden, dog ikke til danmark. derefter kan man importere båden til danmark og så skal der ikke betales afgifter på den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *