Drive virksomhed som 14 årig eller yngre

Rigtig mange unge mennesker som er umyndige ønsker at drive egen virksomhed, men reglerne gør det ikke nemt for dem da det ikke er lovligt i vores lille danske andedam. Man skal derfor ud i nogle kreative konstruktioner for at drive virksomhed som helt ung i Danmark.

Den bedste løsning hvis du som ung vil starte et seriøst firma, jeg har hørt om er følgende.

1) Få en myndig person over 18 år til at stifte et APS

2) Køb selv 100% af anparterne (så du får fuld rådighed over firmaet)

3) Indsæt en administrerende direktør som er over 18 år (denne skal ikke have noget ansvar)

4) Søg professionel rådgivning

Der er anturligvis 1000vis af danske unge som har deres egne små firmaer, men officielt set er det ulovligt. Hvis du gerne vil i gang på den rigtige måde er det derfor vigtig at søge professionel rådgivning hos revisor eller advokat.

Denne artikel er ikke juridisk rådgvining, kun et eksempel på hvad mange andre unge gør for at holde sig inde for lovens rammer. Om den er 100% lovlig tør jeg ikke garantere, men kan da tjene som introduktion når en professionel rådgiver skal se på mulighederne.

Husk også at mange får forældrene til at starte firmaerne for sig, og får så udbetalt løn. Der er mange muligheder, men hvis du er ung er det ikke så nemt 🙁

Hvad mener du om at unge ikke må drive egen virksomhed?

Jeg mener det burde være fuldt lovligt for alle unge at stifte en virksomhed. Danmark har brug for iværksættere istedet for flere offentlige ansatte. Det er selvstændige der skaffer arbejdspladser og vækst i samfundet, jo flere der nemt kan komme i gang desto flere vil få succes. Man skulle dog nok lave nogle specielle firmaer til disse så de ikke kunne risikere at ødelægge resten af deres liv ved at stifte en for stor gæld i ungdommens kådhed, men det burde kunne klares relativt nemt med en ny firmaform med et regelsæt henvendt til at beskytte de unge.

En tanke om “Drive virksomhed som 14 årig eller yngre”

  1. Jeg ved at der er et par stykker af Amino drengene under 18 år som har fået CVR nummer i deres eget navn. Mener nok at have læst at det bare gælder om at have en gennemarbejdet forretningsplan og ellers bare blive ved med at ansøge indtil de godkender. Jeg har hørt om de første 7 der har gjort sådan 🙂 Flot side i øvrigt. Meget inspirerende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *